Moltes persones es fan la mateixa pregunta: De què serveix estar col·legiat? Per ser gestor administratiu i poder exercir-se en aquest ofici, la formació i l’acompanyament d’un col·legi oficial és de gran ajuda i la millor opció si vols formar-te en aquest àmbit. Des d’aquest punt, els col·legis oficials de gestors administratius no només agrupen aquests professionals, sinó que també compleixen un rol molt important pel que fa a la seva formació. A continuació, explicarem tot el que has de saber sobre això.

Els Col·legis professionals

Els col·legis oficials de gestors administratius es poden definir com a organitzacions que agrupen els professionals de la gestió administrativa, regulant-ne l’exercici professional. El seu objectiu principal és protegir els interessos del gestor administratiu i promoure l’excel·lència en el desenvolupament de la seva professió.

Pel que fa a la formació per ser gestor administratiu, els col·legis professionals també compleixen un rol molt important. Les organitzacions ofereixen assessorament als seus col·legiats en programes de formació i de capacitació específics per a aquells que volen ingressar a la professió i desenvolupar-se adequadament.

Els programes de formació solen consistir en seminaris i cursos sobre temes rellevants per als gestors administratius. Aquests poden incloure la fiscalitat, la comptabilitat, la legislació laboral, la gestió financera i els tràmits administratius, entre altres coses. A més, poden oferir informació actualitzada vinculada a novetats a l’àmbit de la gestió administrativa i canvis normatius que afectin la professió.

Col·legis com el Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya o el Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Tarragona, a més d’acompanyar les persones a les sol·licituds de les proves d’accés públiques, ofereixen altres tipus d’ajut per als aspirants a convertir-se en gestor administratiu, com ara la gestió de pràctiques universitàries.

Altres funcions d’un col·legi professional de gestió administrativa

Per ampliar el que hem esmentat anteriorment, podem dir que una de les funcions principals dels col·legis oficials de gestors administratius té a veure amb la representació dels professionals que els integren, com així també garantir el bon exercici de la professió. Això té un impacte directe en els resultats que les persones obtenen davant de les administracions.

Els col·legis són també responsables de brindar assessorament i orientació als aspirants a gestors administratius, ajudant-los i acompanyant-los en el procés d´obtenció de les titulacions i les habilitacions que són necessàries per a l’exercici d’aquesta professió. També solen comptar amb biblioteques o recursos d’informació que faciliten l’accés a material de consulta i d´estudi. Per això, els col·legis oficials de gestors administratius són els espais per excel·lència per acudir-hi en cas de voler convertir-se en gestor.

D’altra banda, una vegada les persones han completat la formació necessària i han obtingut les titulacions requerides, els col·legis professionals faciliten l’accés a oportunitats laborals i promouen la inserció professional dels nous gestors administratius. També determinen codis d’ètica i normes de conducta professional que els gestors han de seguir per mantenir estàndards molt alts de responsabilitat i de qualitat en el seu treball.

Coneix els col·legis de gestors COGAC i COGAT

Entenent els beneficis que aporten els col·legis oficials per a aquelles persones que volen ser gestors administratius, volem parlar ara del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya (COGAC) i del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Tarragona (COGAT). Van ser fundats el 1880 i 1952 respectivament sota dos principis bàsics:

  • Defensar els interessos col·lectius de la professió.
  • Vetllar per l’ètica i la dignitat professional i el respecte dels drets i interessos dels clients dels gestors administratius.

En l’actualitat, aquests Col·legis Oficials de Gestors Administratius són els màxims representants del col·lectiu de gestors administratius de les regions respectives. Per això, es troben en una posició d’influència i de referència cap a la societat i cap a l’administració pública. Les accions que duu a terme en aquest sentit són les següents:

  • Alineació amb altres col·lectius i col·legis professionals.
  • Foment de les relacions amb les administracions públiques.
  • Treball en la innovació tecnològica aplicada a la professió dels gestors administratius.
  • Creació i prestació de serveis d’interès per als professionals col·legiats.
  • Aposta per la comunicació i la relació amb els mitjans.

 

On estudiar per ser gestor administratiu? Per què acostar-se a aquestes Col·legis?

A més de treballar en sintonia amb altres companys de la professió, acostar-se a col·legis oficials com el Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya (COGAC) o el Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Tarragona (COGAT) comporta múltiples beneficis per a aquells que vulguin estudiar per ser gestor administratiu. Aquests inclouen l’accés a:

  • Formació: formació especialitzada i contínua per a un exercici responsable i de qualitat, així com també assessorament sobre els estudis necessaris per a l’accés a la professió.
  • Informació: informació actualitzada i al dia de les novetats legislatives i normatives i accés a documentació important per entendre amb profunditat l’exercici de la gestoria administrativa.
  • Suport: suport i ajuda posterior a l’accés a la professió per oferir la millor qualitat de servei als clients mitjançant acords amb institucions tant públiques com privades.
  • GA: accés al símbol de qualitat del col·legi com una marca de renom davant d’altres professionals del sector.
  • Tecnologia: eines per obtenir més rapidesa i qualitat utilitzant plataformes telemàtiques.
  • Publicitat: campanyes en mitjans de comunicació per augmentar la notorietat dels professionals.

Com hem pogut veure, els col·legis oficials de gestors administratius compleixen un rol clau en la vida professional dels que s’exerceixen en aquesta professió. Però, a més, són espais per excel·lència per als que desitgen assessorar-se i obtenir formació per acostar-s’hi. Per això, si et preguntes on pots estudiar per convertir-te en gestor administratiu, requisits o qualsevol altra qüestió, els col·legis oficials són la millor alternativa. Contacta’ns.

 

CTA-catalan