La carrera de Dret és reconeguda per la seva versatilitat i rigorositat. Atorga als estudiants una sòlida comprensió dels fonaments ètics i legals que regeixen a les societats. Per això, al llarg de la carrera, els futurs professionals se submergeixen en un ampli ventall de temes i aspectes legals que aborden des del dret penal o civil fins al constitucional o l’administratiu.

Una formació completa que permet adquirir habilitats essencials com la recerca exhaustiva, l’anàlisi crítica, la capacitat d’argumentar i de persuadir i la redacció legal precisa i correcta.

Actualment, el món laboral dins del Dret ofereix una àmplia gamma d’opcions professionals. A més d’exercir com a advocat en un bufet o presentar-te a les oposicions, hi ha moltes possibilitats professionals que tens a la teva disposició. Si has estudiat Dret i no vols ser advocat, tens diverses opcions. Una de les més valorades és convertir-te en gestor administratiu, la qual és una professió idònia donat el perfil professional d’un llicenciat en dret.

 

Són compatibles els estudis de Dret amb la professió de gestor administratiu?

 

La formació en Dret proporciona una base sòlida de coneixements legals que es poden aplicar a la gestió administrativa.

Els gestors administratius són professionals que assessoren particulars, pimes i empreses i realitzen tràmits en nom seu davant les administracions.

Per exercir aquesta professió, a més de ser titulat universitari en l’àmbit del Dret, cal superar una prova oficial o el Màster oficial en Gestió administrativa que s’ofereix en diverses universitats de tot el territori. Així mateix, és necessari estar col·legiat per poder exercir.

Per aquest motiu, quan ens trobem davant d’un gestor administratiu, sabem, d’una banda, que és un professional qualificat i molt ben preparat, i, d’altra banda, que tenim la garantia i confiança que només un Col·legi professional aporta.

 

En quins àmbits actuen els gestors administratius?

 

Els gestors administratius actuen davant els òrgans de l’Administració pública en qualitat de representants i presten el seu suport i assessorament al ciutadà o a les empreses per dur a terme amb èxit els seus tràmits i gestions.

Els gestors administratius ofereixen servei tant a particulars com a empreses i autònoms en molts àmbits:

 

PARTICULARS

  • Declaració de Renda i Patrimoni: assessorament i gestió personalitzats per obtenir el millor resultat amb la màxima seguretat i garantia.
  • Laboral i de Seguretat Social: planificació i càlcul de la teva jubilació, tramitació de pensions de viduïtat, orfandat, invalidesa, incapacitat…
  • Vehicles: matriculació, canvi de nom, recurs de sancions, duplicat de la documentació, distintiu ecològic.
  • Estrangeria: tramitació per aconseguir el permís de residència i treball, reagrupació familiar, tramitació de l’expedient per a l’obtenció de la nacionalitat espanyola.
  • Contractes, herències i hipoteques: assessorament i gestió d’herències i de tota mena de contractes: compravenda, lloguer, laboral, mercantils…

 

EMPRESES

  • Fiscal i comptable: planificació fiscal, comptabilitat, impostos, subvencions, deduccions i bonificacions…
  • Laboral i de Seguretat Social: servei integral en l’àmbit laboral de l’empresa: contracts, nòmines, seguretat social…
  • Creació i Gestió de Pimes: assessorament sobre el millor tipus d’empresa per al teu projecte, constitució de societats, autoritzacions administratives…
  • Vehicles i Transports: alta, duplicat i rehabilitació de targetes de transport, matriculació de vehicles, certificat de conductor extracomunitari, canvis de permisos de conducció…
  • Indústria: revisions, homologacions, inspeccions de seguretat, legalitzacions, permisos…
  • Agricultura: gestió d’ajuts, inscripció de maquinària agrícola (ROMA)…

 

Convertir-se en gestor administratiu és considerat com una alternativa intel·ligent i gratificant per a aquells que desitgen aprofitar el seu coneixement legal i ampliar la seva perspectiva laboral. Es tracta d’una professió en auge i molt ben valorada en l’actualitat.

Si vols saber com esdevenir un gestor administratiu, què necessites estudiar i quins passos seguir per això, posa’t en contacte amb nosaltres.

 

CTA-catalan